Fri, 19/01/18 - 00:11

Wie bezoekt jouw blog?

De lezers van een blog zijn op te delen in twee categorieën: terugkerende bezoekers en nieuwe bezoekers. Terugkerende bezoekers zijn eigenlijk je vaste lezerspubliek, die je volgen via sociale media of er een dagelijkse gewoonte van hebben gemaakt om je blog te bezoeken. Het gebruik van een reader (Google heeft bijvoorbeeld een reader) of dingen als Bloglovin’ kunnen daarbij helpen. website bezoekersNieuwe bezoekers worden meestal aangevoerd via zoekmachines: doordat je goed scoort voor bepaalde termen komen bezoekers zo bij jou terecht.

Trouwe lezers “heb” je al. Wat je moet doen om hen af en toe eens aan je blog te herinneren, is van je laten horen. Heb je een pagina op Facebook of een account op Twitter, kan je zo vertellen dat je een nieuwe blogpost hebt geschreven. Een nieuwsbrief waar lezers zich op kunnen inschrijven, is ook een ideale manier om iedereen op de hoogte te houden.

Om zeker te zijn dat nieuwe bezoekers de weg vinden naar je blog, kan je bijvoorbeeld ingaan op de onderwerpen waardoor lezers nu al op je blog terecht komen. Je kan dit op twee manieren aanpakken. Ofwel ga je dieper in op onderwerpen waar de meeste bezoekers naar zoeken, ofwel kies je ervoor om onderwerpen aan te pakken waar mensen op hebben gezocht die daarna het langst op je blog zijn blijven hangen. Best is natuurlijk om alles wat verder uit te werken. Een internet marketing firma als Inbound kan je helpen bij het zoeken naar niches of markten die dicht aanleunen bij je blog, maar toch nog winstpotentieel inhouden.

Beide bezoekers zijn echter voor je blog even belangrijk. Terugkerende bezoekers maken dat je blog een zekere autoriteit krijgt binnen de niche waar je op werkt. Je meer geëngageerde bezoekers zullen sneller eens een commentaar achterlaten, of je blogbericht delen met hun vrienden via sociale media. Nieuwe bezoekers echter zorgen voor meer pageviews en drijven je aantal unieke bezoekers de hoogte in. Ook zijn zij degene die over het algemeen zullen klikken op reclameboodschappen: terugkomende lezers zijn al gewend om je advertenties daar te zien staan.

De Auteur

Doet de redactie voor bloggers.be en zorgt dus voor het dagelijks leesvoer! Houdt iedereen via Facebook en Twitter op de hoogte van onze belevenissen. Bestelt elke middag de broodjes voor het bloggers.be-team en bakt af en toe cake op het werk.

Geef uw mening


*