Thu, 18/01/18 - 00:55

Gedateerde blogposts: over de zin en onzin van een datum.

data

Sommige blogs hebben geen datum bij de berichten staan. Je hebt namelijk twee types lezers: zij die je trouw volgen en door RSS, Facebook, Twitter, … op de hoogte zijn van je laatste nieuwe bericht, of zij die via zoekmachines op je blog terecht komen. Dit is dan uiteraard niet per se op je laatst geplaatste bericht. Mensen die via indirecte weg bij jouw blog terecht komen, zullen waarschijnlijk interesse tonen in iets waar je het over hebt gehad en in die richting verder zoeken: een categoriepagina bekijken of waar overal een bepaald trefwoord in is getagd, het bericht ervoor en erna lezen, …

Niet iedereen leest jouw blog in chronologische volgorde. Misschien is het interessanter een blog te bekijken als een website met allemaal verschillende al dan niet korte paginaatjes? Door datums weg te laten, krijgen lezers ook niet het gevoel dat ze iets ouds aan het lezen zijn. Elke pagina krijgt de verdiende aandacht, zonder onderscheid tussen wat nieuwer en wat ouder is.

Anderzijds is het nu net dat dateren wat een blog zo uniek maakt. Misschien begon je met bloggen op je 16de en zijn je idealen, ideeën en plannen intussen al een pak veranderd. Het is net die persoonlijkheid in een blog die hem net dat ietsje boeiender maakt. De mens achter de blog heeft ook een geschiedenis. Je kan om oudere content opnieuw te laten leven misschien iets schrijven dat erbij aan leunt en dan verwijzen.

Hoe zit dat in jouw blog? Met of zonder datum? Lees jij nog artikelen die je vindt over een onderwerp die al wat ouder zijn?

De Auteur

Doet de redactie voor bloggers.be en zorgt dus voor het dagelijks leesvoer! Houdt iedereen via Facebook en Twitter op de hoogte van onze belevenissen. Bestelt elke middag de broodjes voor het bloggers.be-team en bakt af en toe cake op het werk.

Geef uw mening


*